Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane doze de vaccin antigripal: Doar 24.000 vor ajunge în Vrancea

0
35

Ministerul Sănătăţii a anuntat achiziţia a  anunţat achiziţia a 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu 200.000 mai mult faţă de anul trecut, pentru imunizarea unui număr mai mare de persoane din categoriile la risc. Însă numai 24.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge anul acesta în Vrancea.

Potrivit reprezentanţilor DSP Vrancea, pentru judeţul Vrancea au fost solicitate doar 24.000 de doze, ca urmare a solicitărilor venite din partea medicilor de familie, care au trebuit să-şi contacteze pacienţii aflaţi în categoriile de risc şi să-i întrebe dacă doresc să beneficieze de acest vaccin. Binenţeles că mulţi pacienţi nu au putut fi contactaţi, iar în unele cazuri, medicii nici nu au luat în serios această treabă. Altfel nu se explică de ce opt medici de familie din Vrancea au declarant că nu au niciun pacient care să dorească să fie vaccinat.

Cert e că nici vaccinarea nu mai e ceea ce a fost odată. Plecând chiar de la personalul medical. Deşi Spitalul Judeţean Focşani are peste 1500 de angajaţi, doar 400 de doze de vaccin antigripal au fost solicitate în acest an pentru imunizarea personalului.

Prima transă de vaccin antigripal, care va fi folosită pentru imunizarea personalului medical şi din instituţii, a sosit deja în Vrancea. Celelalte vaccinuri sunt aşteptate să vină în trei tranşe.