Mort dus la groapă prin noroaie, la Poiana Cristei. Primarul spune că e vorba de un drum forestier, afectat de alunecări de teren

0
-Publicitate-

Un om este condus pe ultimul drum  într-o căruță pe un drum prin noroaie în care te poți afunda până la genunchi. Imaginile parcă desprinse dintr-un film istoric sunt de acum câteva zile, din satul Tîrîtu, Poiana Cristei, localitate la care se ajunge destul de greu.

În timp ce calul trage din greu la căruță, preotul s-a urcat în spatele acesteia, pentru a scăpa de noroi, atât cât se poate. Oamenii din cortegiu, dotați cu cizme de cauciuc, se înghesuie pe marginea drumului, unde  pământul este ceva mai tare.

Imaginile au fost date publicității pe contul de Facebook Vasile Alanei.

Realitatea este însă dincolo de aerul de Ev Mediu al filmării. Drumul pe care circulă cortegiul funerar este, potrivit primarului Vlad Petruș, un drum forestier, afectat de alunecări de teren, în pantă, pe care nu se poate interveni, deoarece utilajele nu au cum să ajungă până acolo.

”Este vorba de o casă izolată, la marginea satului, lângă un drum forestier. Este un drum afectat de alunecări de teren, cu o pantă foarte mare, pe care nici vara nu se poate ajunge. Căutăm o alternativă, să construim un drum prin altă zonă, care să le asigure accesul la un drum pietruit, Suntem în discuții, pentru că trebuie să trecem pe proprietățile oamenilor și avem nevoie de teren. Apariția acestei filmări este o frustrare pentru noi, pentru că știm cum era satul când am ajuns primar și acum sunt peste 98% dintre locuitori care au acces la drumuri asfaltate sau pietruite”, a declarat primarul Vlad Petruș.

Primăria Poiana Cristei are un proiect de asfaltare a satului Tîrîtu, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în care sunt cuprinse toate drumurile din sat, cu o lungime totală de 2,6 km. De asemenea, mai este asfaltată o porțiune de 6 km de la Poiana Cristei până la Mahriu, mai rămânând de asfaltat drumul până Tîrîtu.

-Publicitate-