Pe 18 noiembrie elevii vor sta acasă iar cadrele didactice vor avea cerc pedagogic

0
126

Elevii din învățământul preșcolar și cel preuniversitar din județul Vrancea vor fi liberi pe 18 noiembrie. Primul cerc pedagogic din anul școlar 2019-2020  va avea loc luni, 18 noiembrie, la toate disciplinele așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți. Trebuie spus că zi liberă au doar elevii nu și cadrele didactice care vor participa la activități diferite pentru fiecare disciplină de studiu.

Unele cadre didactice vor ține lecții deschise, altele vor participa la seminarii și simpozioane cu teme pe diverse teme de interes susținute de invitați din mediul academic în cele mai multe situații. Cercurile pedagogice au loc semestrial și au fost gândite ca activități care să aducă laolaltă cadrele didactice pentru a se cunoaște mai bine și pentru a găsi împreună noi modalități de continuă îmbunătățire a actului educațional.

Trebuie știut faptul că prezența cadrelor didactice la cercurile pedagogice este obligatorie, mai ales că este o zi de lucru plătită, dincolo de faptul că întâlnirile care au loc în aceste zile reprezintă o modalitate eficientă de formare în învăţământul preuniversitar pentru că are în componenţă schimbul de practici, actualizarea procedurilor de lucru la nivelul specialităţilor şi informarea grupului. Sunt întâlniri importante care trebuie privite ca pe un mod deosebit de dezvoltare profesională și personală.