Pesediștii se luptă între ei: primarul Misăilă a refuzat să dea bani pentru paranghelii

0
-Publicitate-

Primarul Cristi Misăilă a renunțat la rectificarea bugetară aflată pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de miercuri atunci când viceprimarul Ionuț Mersoiu a solicitat să fie aduse ami multe amendamente, susținute de consilierii PSD. Printre acestea se afla suplimentarea bugetului Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” cu 1,2 milioane lei, bani necesari, cel mai probabil, pentru spectacolele de la final de an. Edilul a spus că nu este de acord să ia bani de la străzi pentru ”activități culturale”, în condițiile în care sunt facturi de plătit.

Înainte de a refuza amendamentele, primarul Cristi Misăilă a arătat că obiectivele realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) au fost verificate  de corpul de control al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, condus de Ion Ștefan și că au fost lucrări la străzi pentru care nu s-a aprobat decontarea facturilor.

”Azi am aflat cu stupoare că am avut un control de la așa zisul corp de control trimis de ministrul Lucrărilor Publice și care ne-a dat o veste ”bună”. Au găsit motive, din punctul meu de vedere puerile, faptul că s-au deplasat două borduri și pentru aceasta nu ne vor deconta facturile la străzile locale pentru care sunt încheiate contracte cu Ministerul Dezvoltării pe PNDL, în valoare de 3,3 milioane lei. Avem două facturi, una de 2.080.000 lei și una de 700.000 lei, care trebuiau decontate de foarte mult timp. Deja constructorul ne-a somat că vom fi penalizați conform contractului încheiat dacă nu vom face plata în termenul legal, de 30 de zile de la emiterea facturilor”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Primarul Focșaniului a mai arătat că din amendamentele citite de viceprimarul Ionuț Mersoiu a înțeles că se dorește luarea banilor de străzi și alocați pentru alte scopuri, cum ar fi la Teatru Municipal.

”Vreau să vă spun că eu personal nu sunt de acord cu acest aspect. Eu nu sunt dispus să plătesc penalități. Vreau să vă spun că dacă va veni vreodată Curtea de Conturi și va verifica acest aspect va vedea că noi avem facturi restante și dăm bani  pe activitățile culturale de la Teatru. Ar trebui să spuneți domnule consilier că aveți o adresă fundamentată prin care ne-au solicitat banii respectivi”, a continuat Cristi Misăilă.

Pentru ca rectificarea de buget să nu treacă cu amendamentele PSD, primarul Cristi Misăilă a decis să îl retragă de pe ordinea de zi. Nu este pentru prima dată când primarul Focșaniului intră în conflict cu consilierii PSD.

-Publicitate-