Portret de viitor polițist: Alexandru Iancu, un sportiv cu performanțe deosebite

0
95

Sportul înseamnă educație și asta o știm cu toții. Iar când sportul îți oferă și perspectiva alegerii unei cariere, ajutat fiind de modelul mentorului pe care îl urmezi îndeaproape, este situația ideală pentru orice tânăr.

Alexandru IANCU este student la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” – București în anul IV și totodată sportiv de performanță legitimat la C.S.M. Focșani 2007 – C.S. Addras Taekwondo.

A început să practice arte marțiale, respectiv TAEKWONDO, în urma cu 10 ani, fiind inițiat în acest sport de Adrian Dochioiu (centura neagra 5 Dan), subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, fost sportiv de performanță și antrenor de taekwondo și kick-boxing, cu o vastă experiență în domeniul predării artelor marțiale.

Pregătirea Maestrului în domeniu este pe măsura rezultatelor discipolului:

–              Absolvent Centrul National pentru Pregătirea și Perfecționarea Antrenorilor (C.N.F.P.A.) – Școala Națională de Antrenori București, 2009

–              Absolvent Curs post-universitar Instructor Arte Marțiale 2008, organizat la Institutul de Studii pentru Ordine Publica București, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

–              Absolvent Curs International pentru Maeștri Taekwondo, organizat de Academia Mondială de Taekwondo – KUKKIWON din Seul,   Republica Coreea, 2015

Pentru tânărul student și sportiv de performanță Alexandru IANCU, anul 2019 a însemnat un an plin de muncă, atât în ceea ce privește pregătirea școlară, cât și cea sportivă, acesta  împărțindu-și timpul între studiu și antrenamente asidue, fie în bazele sportive ale Academiei de Poliție din București, fie în sala de antrenament din Focșani.

La competițiile din anul 2019, Alexandru IANCU s-a remarcat prin rezultate deosebite:

–              Locul 1 la turneul internațional Cupa Stăuceni (Rep. Moldova)

–              Locul 1 la turneul internațional Cupa Vrancea Focșani, ediția a VIII-a

–           Locul 1 la Open Dunărea Galați

–              Locul 3 la C.N. de Taekwondo WT Brașov

–              Locul 3 Zrenjanin Open (Serbia)

–              Locul 1 Cupa României  Taekwondo WT – Iași

Deși i s-a propus să se transfere la un club din București, Alexandru a preferat să concureze în continuare sub culorile și standardul clubului ”mama”, venind aproape săptămânal în orașul natal la antrenamente.

Pentru rezultatele obținute, Alexandru IANCU și domnul subcomisar de poliție Adrian Dochioiu au fost premiați de către Municipalitate și felicitați personal de către Primarul Municipiului Focsani, precum și de către reprezentantul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea, în cadrul evenimentului Gala Sportului Vrâncean, ce a avut loc vineri, 20 decembrie, la Teatrul ”Mr. Ghe. Pastia” din mun. Focșani.

Felicitări antrenorului și acestui sportiv minunat și mult succes în cariera de polițist!

(Sursa: IPJ Vrancea)