Poșta Română verifică acuzațiile că poștașii din Vrancea fac campanie electorală

0
-Publicitate-

Corpul de control din cadrul Campaniei Naționale Poșta Română verifică informațiile potrivit cărora poștașii din Vrancea fac campanie electorală. Senatorul PNL Cătălin Toma a acuzat, la conferința de presă susținută vineri, că poștașii le spun oamenilor că li se vor reduce pensiile.


„Am avut sesizări venite de la Tătăranu, de la Vintileasca şi de la Boloteşti. Oamenii sunt disperaţi pentru că poştaşul le-a zis tot felul de lucruri legate de pensii dacă vor vota PNL. Poştaşii care sunt apropiaţi de primarii PSD se duc la bătrânii din comună şi le spun că nu vor mai fi bani dacă votează PNL, că nu se vor mai da pensiile. La Boloteşti avem consilier local PSD care este poştaş. Nu facem nicio referire la funcţia eligibilă, ci la activitatea profesională. Nu poţi ca poştaş să te duci şi să spui oamenilor că guvernul PNL taie pensiile, că nu or să mai fie bani sau că nu se vor mai face diverse lucruri”
, a declarat senatorul Cătălin Toma.

Poșta Română a răspuns că va verifica informațiile și că instituția le cere postașilor să nu se implice în campania electorală.

„Conducerea Poştei Române îşi menţine poziţia de neutralitate politică şi în acest proces electoral, aşa cum a făcut cu fiecare ocazie. Corpul de Control al Directorului General verifică, la această oră, informaţiile vehiculate în presă cu privire la incidentul din judeţul Vrancea. A devenit o practică obişnuită ca, înainte de începerea procesului electoral, toţi angajaţii să fie instruiţi în maniera profesionalismului, fără vreo urmă de partizanat politic. Motiv pentru care, Mircea Tudosie, directorul general al Poştei Române este hotărât să ia orice decizie legală de sancţionare a angajaţilor, în cazul nerespectării normelor impuse”, au transmis reprezentanții Postei Române.

-Publicitate-