Prefectul a descins neanunțat la Inspectoratul Școlar și a descoperit inspectori care nu erau la muncă

0
-Publicitate-

Prefectul Gheorghiță Berbece și-a făcut un obicei de efectua verificări și controale pentru a vedea cum funcționează instituțiile locale sau pentru diverse sesizări și probleme. Vineri a fost rândul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), unde reprezentantul guvernului efectuat o verificare inopinată, la prima oră.

”Cu această ocazie a constatat mai multe disfuncționalități organizatorice, precum lipsa condicii de prezență, nerespectarea programului de lucru de către personalul angajat, lipsa unor inspectori școlari dintre cei ce trebuiau să fie prezenți la sediul inspectoratului ”, a anunțat Prefectura.

Prefectul a vrut să cunoască și măsurile în privința cazului de violență școlară de la Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret”, petrecut la o clasă din ciclul primar și constatat că ”este cunoscut doar inspectorului general adjunct, Daniela Marchitan și mai puțin inspectorului general Dorin Cristea”.

De asemenea, au fost purtate discuții și cu inspectorii școlari ajunși la sediul Inspectoratului, care au semnalat o serie de greutăți și deficiențe în desfășurarea activității lor.

-Publicitate-