Prefectul face luni ședință cu șefii instituțiilor din subordinea MAI, pentru că nu ar fi respectat măsurile dispuse de ministrul de Interne

0
-Publicitate-

Prefectul Gheorghiță Berbece a anunțat că luni face o analiză a activității din ultimele zile a instituțiilor din subordinea MAI, împreună cu șefii acestora, după ce a verificat în teren măsurile dispuse de Marcel Vela la ultima videoconferință din 2019.

„Undeva a apărut un scurtcircuit în comunicare sau în transpunerea în fapte a măsurilor cerute de domnul ministru Vela. Luni, împreună cu șefii instituțiilor din subordinea MAI, vom face o analiză a ultimelor zile. Nu este o vânătoare de vrăjitoare, ci doar o încercare de a înlătura disfuncționalitățile din cadrul unui sistem a cărui menire este protecția cetățenilor, nu penalizarea lor”, a transmis prefectul Gheorghiță Berbece.

Printre disfuncționalitățile constatate de prefect este nerespectarea orarului de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. De asemenea, de la Focșani până la limita cu județul Bacău nu era decât un echipaj al Poliției Rutiere, la un accident de la Haret, cu toate că ministrul de Interne ceruse ca poliția să patruleze pe drumurile intens circulate pentru a preveni producerea accidentelor rutiere.

”Punând accent pe măsurile de prevenție, ministrul a cerut ca mașinile Poliției Rutiere să patruleze pe drumurile intens circulate, cu luminile de avertizare aprinse, subliniind faptul că prevenția trebuie să joace un rol mai important decât acțiunile de penalizare. Cu surprindere, prefectul Berbece a constatat faptul că de la Focșani până la limita cu județul Bacău, singurul echipaj întâlnit a fost cel care se afla la un accident petrecut în zona localității Haret, unde o dubiță s-a răsturnat, echipajul acționând cu aparatul radar pe acel tronson”, au mai arătat reprezentanții Prefecturii.

-Publicitate-