Prefectura spune că Oprișan și Misăilă nu au fost interesați să organizeze manifestări pe 24 ianuarie, iar după aceea au încercat ”într-un mod jalnic și josnic să obțină capital electoral”

0
125
????????????????????????????????????

Prefectura Vrancea susține că Primăria Focșani și Consiliul Județean nu și-au exprimat dorința să organizeze manifestări în Piața Unirii pe 24 ianuarie, în replică la acuzațiile formulate de Marian Oprișan și Cristi Misăilă, care s-au simțit ”ignorați”, ”desconsiderați” și ”jigniți” pentru că nu sunt implicați în marcarea a 161 de la Unirea Principatelor Române.

”Ca urmare a răspunsului comun înregistrat de Consiliul Județean Vrancea cu nr.460/14.01.2020 și de Primăria Municipiului Focșani cu nr. 3362/14.01.2020 la adresa Instituției Prefectului nr. 427/13.01.2020, publicat în presa locală, dar necomunicat oficial instituției noastre până în acest moment, constatăm, fără surprindere, că semnatarii ei, conducătorii instituțiilor menționate, încearcă într-un mod jalnic și josnic să obțină capital electoral, fiind de notorietate carențele pe care le au și la acest capitol.

Într-adevăr, există o lipsă de „experiență și expertiză”, dar aceasta nu este în administrație, ci la capitolul irosirii banilor publici, capitol ce ne este străin, nu același lucru putând spune despre conducătorii Consiliului Județean și Primăriei, dacă avem în vedere articolele din presă. 2020 va rămâne anul în care cel care se consideră „stăpânul” Vrancei, fără care nimeni „nu mișcă”, tot presa fiind sursa acestor informații, nu va avea parte de răspunsuri la „chemare la picior”, pe care o practică de zeci de ani și cu care este obișnuit”, au transmis reprezentanții Prefecturii pe pagina de Facebook a instituției.

Prefectura mai spune că prefectul a avut o discuție cu primarul Cristi Misăilă și că edilul i-a comunicat că nu are bani decât pentru cocarde, eșarfe și steaguri tricolore, iar Consiliul Județean dorește să organizeze un eveniment religios la Catedrala Ortodoxă din Focșani.

”Tot despre „organizare”, credem că ar fi interesant să se spună cine figurează de fapt la acest capitol, la evenimentele din anii trecuți. Prin urmare, josnicia la care facem referire la început se regăsește în premeditarea acestor fapte prin care vor să ascundă dezinteresul și a răspunsului dat Instituției Prefectului, răspuns care-i descalifică pe semnatarii ei.

Reamintim „experților în administrație” că există termene în Ordinul Ministrului Apărării Naționale nr. M 63/2013 pentru aprobarea Regulamentului Onorurilor și Ceremoniilor Militare pentru solicitările adresate Garnizoanei cu referire la sprijinul pentru organizarea unor evenimente, pentru cel din 24 ianuarie 2020 ziua de 10 ianuarie fiind data limită, dată la care nicio altă instituție nu și-a exprimat vreo intenție, fapt pentru care Instituția Prefectului a procedat în consecință, deoarece vrâncenii ce doresc să marcheze momentul nu trebuie să stea după mofturile unuia sau altuia. Mai mult, în încheierea adresei incriminate, Instituția Prefectului a solicitat informații despre eventualele evenimente organizate de cele două instituții, pentru a exista o ulterioară sincronizare, dar, din câte se vede, nimeni nu a citit până la capăt”, au mai arătat reprezentanții Prefecturii.