Primăria Bolotești acuză o campanie de dezinformare, potrivit căreia două sate vor rămâne fără apă

0
-Publicitate-

Primăria Bolotești acuză o campanie de dezinformare în online, potrivit căreia două sate ale comunei, Putna și Ivăncești, vor rămâne fără apă curentă, iar autoritățile nu ar fi făcut nimic în acest sens. Potrivit reprezentanților primăriei, nu sunt probleme cu furnizarea apei, însă trebuie reglementată problemă accesul la stația de pompare. Deși este greu de crezut, primăria spune că aceasta a fost construită în anul 2004 pe un teren privat, care aparține acum unei societăți comerciale.

”În martie 2015, se încheie un contract de superficie pe o perioadă de 5 ani pentru accesul la stația de pompare. Alimentarea cu apă a celor două sate Putna și Ivăncești s-a făcut în sistem propriu, până în mai-iunie 2016 când a fost dată în administrare către CUP Focșani. În iulie 2016, deci exact la o lună de la intrarea în mandat a dlui primar Fănică Popa, a existat pe ordinea de zi a Consiliului Local Bolotești, un proiect de hotărâre prin care se cerea acordul consiliului local în vederea achiziționării unui teren în imediata vecinătate a stației de pompare, însă cei cinci consilieri PSD au votat împotriva acestuia”, spun reprezentanții Primăriei Bolotești pe pagina de Facebook a instituției.

Ulterior, deținătorul terenului a refuzat accesul angajaților CUP la instalație, motiv pentru s-a apelat la instanță, iar printr-o ordonanță președințială societatea respectivă a fost obligată să respecte contractul de superficie până la expirarea acestuia. În august 2019, s-a încercat o negociere pentru prelungirea contractului, însă s-a ajuns tot la instanță.

”În luna noiembrie 2019, pe ordinea de zi a consiliului local, dl primar Fănică Popa, a readus propunerea de acord a consiliului local pentru achiziționarea unui teren în vecinătate, dar și de această dată, consilierii PSD au refuzat votul pentru.

Un ultim, dar important amănunt, este faptul că de la data preluării de către CUP Focșani a sistemului de furnizare a apei potabile, cele două sate au fost racordate la rețeaua generală a comunei și deci NU există posibilitatea rămânerii fără apă potabilă!!!”, au mai arătat reprezentanții Primăriei Bolotești.

-Publicitate-