Primăria promite zone de agrement, bază sportivă şi poligon auto, prin noul PUG al municipiului Focşani

0
68

În noul Plan Urbanistic General (PUG) pus în dezbatere publică de primăria municipiului Focşani sunt prevăzute locaţii în care urmează să fie amenajate zone de agrement, poligon auto, dar şi o bază sportivă de 13.000 mp, care să corespundă normelor FIFA.

Potrivit primarului Cristi Misăilă, ca urmare a unor solicitări venite din partea şcolilor de şoferi din municipiu, administraţia locală a luat în calcul amenajarea, la marginea Focşaniului, a unui poligon auto, în care să fie ţinute orele de pregătire a viitorilor şoferi, dar şi examenele auto. Lucru deloc de neglijat, dacă luăm în calcul cum se aglomerează oraşul atunci când maşinile de şcoală ies pe străzi, mai ales la orele de vârf.

„Ne propunem să facem o zonă în care să simulăm condiții reale de trafic în care viitorii șoferi să înceapă să facă primele ore de condus acolo pentru a fluidiza și a decongestiona traficul din Municipiul Focșani. Este un lucru pe care ni-l dorim de foarte mult timp. Am avut destul de multe discuții cu reprezentanții școlilor de șoferi, inclusiv cu reprezentanții Poliției Rutiere a Municipiului Focșani și s-a ajuns la câteva soluții care sunt sau nu respectate în sensul că s-au stabilit câteva trasee și intervale orare unde aceste mașini ale școlilor auto nu ar trebui să circule pentru că împiedică foarte mult traficul din Municipiul Focșani, și așa foarte aglomerat în ultima perioadă‟, a declarat Cristi Misăilă în timpul şedinţei Subcomisiei de  Dialog Social de la nivelul primăriei Focşani.

De asemenea, în urma unor acorduri pe care primarul spune că le-a încheiat cu Federaţia Română de Fotbal, Focşaniul ar putea avea o bază sportivă modernă, întinsă pe o suprafaţă de circa 13.000 mp.

În acelaşi timp, pe locul unde acum se află Balta Mândreşti, primăria intenţionează să amenajeze o bază de agrement pentru focşăneni.