Proiect pentru dezvoltarea competențelor de utilizare a tehnologiei în rândul elevilor Liceului Teoretic ”Ioan Slavici” Panciu

0
71

Elevii de la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” Panciu beneficiază de un proiect pentru dezvoltarea competențelor de utilizare a tehnologiilor de ultimă generație în rândul membrilor clubului de robotică, dar și pentru atragerea altor elevi spre știință, tehnologie și inginerie. Proiectul ROBOLIS este implementat de Asociația CyberLIS, cu finanțare obținută de la Consiliul Județean Vrancea. Asociația CyberLIS este o organizație nonprofit înființată de absolvenți ai liceului păncean, cu scopul de a aduce în fața elevilor acestei instituții de învățământ diverse oportunități de dezvoltare în domeniul STEAM.

Prima  activitate din proiect,  CYBER-ROBOGENESIS,  a fost de informare a comunității păncene cu privire la existența și realizările clubului. Au fost făcute demonstrații cu Octopus Prime, robotul cu care echipa CyberLIS76 a participat la Concursul Național FIRST Tech Challenge România. Micii gimnaziști si-au prezentat  roboții MIRO, cu care  au participat la Concursul Național NextLab, unde au câștigat numeroase premii, care au adus Liceului Teoretic Ioan Slavici locul II la nivel national, în ultimii trei ani.

”Câteva echipe de liceeni și-au prezentat mini-proiectele dezvoltate în cadrul clubului: CNC ( o imprimantă 2D), o ușă de seif, un robot asistent personal pentru persoanele cu nevoi speciale, un dozator smart  pentru hrana animalelor de companie și un braț robotic industrial. La eveniment au participat oficialități ale orașului Panciu, membri ai comunității locale, părinți și elevi de la cele două licee din localitate.

Activitatea a continuat și miercuri cu o vizită la Școala Gimnazială Răcoasa, unde membrii clubului au facut demonstrații si au vorbit elevilor despre valorile STEAM.

Proiectul continuă cu selecția unei noi generații de voluntari ai clubului. Dacă  doriți să faceți parte din clubul de robotică al Liceului Teoretic Ioan Slavici, sunteți din Panciu sau din zonele limitrofe acestuia, vă așteptăm alături de noi! Urmăriți-ne pe conturile de social media pentru mai multe detalii”, se arată într-un comunicat de presă semnat de coordonatorul proiectului, prof. Daniela Gavril.