Rectificare de buget la Primăria Focșani: diminuarea veniturilor din taxe și impozite și bani pentru ENET și indemnizațiile persoanelor cu handicap

0
11

Primăria Focșani propune o rectificare a bugetului local la ședința ordinară care a fost convocată pe 17 decembrie. Pe de o parte, se diminuează veniturile din impozite și taxe locale, pe de altă parte se vor repartiza banii primiți din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

Primăria propune diminuarea sumei de 3,625 milioane lei, astfel: 1 milion lei de la ”Impozit pe clădiri persoane fizice”, 300.000 lei de la ”Taxa asupra mijloacelor de transport fizice”, 500.000 lei de la ”Taxe și tarife pentru eliberare de licențe și autorizații”, 1 milion lei de la ”Alte venituri din concesiuni și închirieri” și 825.000 lei de la ”Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate”. Cel mai probabil, este vorba de venituri pe care Primăria Focșani și-a propus, dar nu a reușit să le încaseze.

Primăria Focșani a primit 9,785 milioane de lei  fonduri guvernamentale reprezentând sume defalcate din TVA  pentru acoperirea cheltuielilor pe care le are, din care 6,17 milioane lei ar putea merge la ENET, pentru încălzirea populației, iar diferența pentru plata asistenților persoanelor cu handicap și a indemnizațiilor persoanelor cu  handicap.