Romii cer condiții mai bune de locuit în blocurile din strada Revoluției

0
-Publicitate-

Partida Romilor Pro – Europa Vrancea îi solicita primarului Cristi Misăilă să ia măsuri pentru a asigura condiții mai bune pentru locuit chiriașilor din blocurile sociale de pe strada Revoluției nr. 16 și 17 și să înceteze a face promisiuni că aceste blocuri vor fi renovate. Printre problemele pe care le au locuințele se numără lipsa apometrelor individuale pentru fiecare locuință, apă plătită la paușal cu facturi foarte mari, băi comune și insalubre, lipsa sistemului de încălzire, lipsă expert local rom, lipsă mediator școlar, lipsă mediator sanitar.

”Dl. Misăilă trebuie să înțeleagă că mutarea cetățenilor in condiții neadecvate de locuire va genera tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovați de aceste acțiuni împotriva noastră. Va solicităm, domnule Primar, sa dispuneți de urgenta luarea masurilor in vederea verificării mediului de locuire la care au fost expuși romii din Focșani, numai pentru simplul motiv susținut de dumneavoastră și anume ca blocurile vor întra în renovare și nimeni să nu își facă anumite condiții minimale (baie, apometre, Enet) . Totodată, va solicitam sa faceți verificarea legalității masurilor întreprinse de către dumneavoastră si Consiliul Local Municipal Focșani, si sa dispuneți măsurile necesare. Va solicitam, de asemenea, sa demarați acțiuni reale pentru îmbunătățirea situației locuirii romilor din municipiul Focșani, începând cu adoptarea de urgență a unei politici publice care să împiedice asemenea comportamente și să cuprindă acțiuni de incluziune socială a comunităților de romi din municipiul Focșani, județul Vrancea, asumate de către autoritățile publice locale și celelalte instituții implicate la nivel local, special al celor aflate într-o situație vulnerabilă”, a transmis Toader Constantin, președintele Partidei Romilor Pro – Europa într-un comunicat postat pe pagina de socializare.

Președintele Partidei Romilor Pro – Europa, filiala Vrancea, mai atrage atenția că persoanele fără domiciliu sunt exclude de la procedura de atribuire a locuințelor sociale, deoarece una dintre condiții este aceea de a avea un domiciliu stabil.

-Publicitate-