Seniorii din Serviciul de Asistență Comunitară Mărășești au avut parte de o zi de neuitat la Zaga Zaga

0
-Publicitate-

Ziua de luni, 22 mai,  a fost o zi minunată de socializare și recreere pentru seniorii din Serviciul de Asistență Comunitară din Mărășești în Delta Siretului – Resort Zaga Zaga .

Într-un efort de a promova interacțiunea socială și de a oferi o experiență recreativă deosebită pentru seniorii din comunitate,  Serviciul de Asistență Comunitară din Mărășești a organizat recent o plimbare în natură la frumosul Resort Zaga Zaga, o oază de relaxare și reconectare.  Acest eveniment special a adunat 50 de beneficiary ai Programului de Interes Național: ”Servicii sociale de asistență comunitară pentru persoanele vârstnice”, pe care asociația îl desfășoară în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Gazdele resortului Zaga-Zaga, familia Alina și Eugen Radu, le-au oferit oportunitatea bunicilor din Mărășești de a se bucura de frumusețea naturii și de a socializa într-un cadru relaxant și distractiv și de a savura un prânz gustos cu pește proaspăt produs în ferma proprie.

Cu o zi însorită și atmosfera plină de entuziasm,  participanții au fost transportați la Resort Zaga Zaga, unde îi așteptau o serie de activități recreative speciale.  Odată ajunși acolo, seniorii au fost întâmpinați de personalul resortului, care a pregătit o gamă largă de activități pentru ei.

Una dintre activitățile de neratat a fost plimbarea cu barca în frumoasa Delta Siretului. Înconjurată de peisaje idilice și de o biodiversitate bogată, plimbarea pe  canalele care îmbrățișează păduri și zăvoaie, a oferit o experiență relaxantă și încântătoare participanților. Aceștia au avut ocazia să admire flora și fauna unică, să respire aerul curat și să se relaxeze în mijlocul naturii.

După plimbarea cu barca, adulții cu experiență de viață  au avut parte de o călătorie pitorească cu căruța prin resortul Zaga Zaga. Această activitate a permis participanților să exploreze împrejurimile și să se bucure de peisajele fermecătoare ale zonei. Pe parcursul călătoriei, ghidul local le-a oferit informații interesante despre istoria și activitățile locului, adăugând un plus de valoare experienței lor.

Pe lângă activitățile recreative, evenimentul a oferit, de asemenea, oportunitatea participanților de a socializa și de a-și întări relațiile de prietenie. Seniorii au avut timp să povestească,  să se cunoască mai bine și să împărtășească experiențe de viață.  Atmosfera relaxată și prietenoasă a favorizat interacțiunea și a contribuit la crearea unui mediu plin de bucurie și râsete.

Plimbarea în natură cu barca și căruța în frumosul Resort Zaga Zaga a fost o experiență de neuitat pentru seniorii din cadrul Serviciului de Asistență Comunitară din Mărășești.  Evenimentul a adus un suflu nou în viețile lor, oferindu-le ocazia de a se relaxa, de a se bucura de frumusețea naturii și de a socializa într-un mediu plăcut și prietenos iar la final să participe la o masă festivă, ocazie  unde au fost aniversați sărbătoriții lunii mai.

Mai mult decât atât, acesta a avut multiple beneficii pentru participanți, precum:

Îmbunătățirea stării de spirit: Plimbarea în natură și participarea la activități recreative au avut un impact pozitiv asupra stării emoționale a seniorilor. Atmosfera relaxantă și peisajele idilice au contribuit la reducerea stresului și la îmbunătățirea dispoziției generale.

Promovarea interacțiunii sociale: Evenimentul a oferit oportunitatea de a socializa și de a dezvolta relații de prietenie. Participanții au avut șansa să cunoască persoane noi, să împărtășească experiențe și să se simtă parte a unei comunități.

Beneficii pentru sănătatea fizică: Plimbarea în natură și activitățile desfășurate au avut un impact pozitiv și asupra sănătății fizice a seniorilor. Aceștia au avut ocazia să se miște în aer liber, să facă exerciții ușoare și să-și îmbunătățească flexibilitatea și rezistența.

Încurajarea explorării și a descoperirii: Participanții au avut ocazia să exploreze mediul natural din Delta Siretului și Resortul Zaga Zaga, ceea ce le-a permis să descopere și să aprecieze frumusețea și diversitatea peisajelor și a vieții sălbatice locale.

Promovarea încurajării și valorizării seniorilor: Organizarea unui eveniment special dedicat seniorilor demonstrează importanța și recunoașterea valorii lor în comunitate. Acest gen de activități contribuie la combaterea izolării sociale și la promovarea unei imagini pozitive asupra îmbătrânirii.

Evenimentul de socializare și recreere adresat seniorilor din cadrul Serviciului de Asistență Comunitară din Mărășești, realizat în Delta Siretului – Resort Zaga Zaga, a avut un impact semnificativ asupra participanților, aducând bucurie, relaxare și oportunități de socializare.

Mulțumim participanților și îi așteptam cu drag la activitățile noastre viitoare. 

 

-Publicitate-