Șoferi prinși la volan băuți și suspecți că se aflau sub influența drogurilor

0
144

Miercuri, ora 17.35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au oprit în trafic, pe o stradă din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Tot miercuri,  la ora 21:10, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe Drumul Național 2 E 85, în municipiul Focșani, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Pitești.

Întrucât avea un comportament suspect, polițiștii l-au testat cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a substanţelor psihoactive.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

”Pe această cale, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcați sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor”, atrage atenția IPJ Vrancea.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie.