Sute de polițiști stau în stradă pe perioada minivacanței de Ziua Națională

0
11

Polițiștii vrânceni vor acţiona în aceste zile libere pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier. De asemenea, în tot județul, polițiștii vor acționa, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”La nivelul județului Vrancea, în medie, zilnic, aproximativ 200 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de la investigaţii criminale, de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, de la transporturi, luptători de la acțiuni speciale și din cadrul altor structuri se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

În fiecare zi, polițiștii rutieri vor acţiona pe principalele drumuri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier. Pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa, zilnic, cu aparate radar pe raza județului Vrancea, inclusiv cu dispozitivele TrueCam.

”Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc. De asemenea, pentru sănătatea și  siguranța dumneavoastră, vă rugăm să respectați toate normele de protecție sanitară și să evitați deplasările care nu sunt necesare, în locurile publice. Este o perioadă în care, cu toții, forțe de ordine și cetățeni, trebuie, mai mult ca niciodată, să formăm o singură echipă, în lupta împotriva acestui nou virus”, transmit polițiștii vrânceni.

 Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!