Transportul rutier județean va intra în sfera serviciilor publice

0
-Publicitate-

Transportul rutier intrajudeţean va intra în sfera serviciilor publice, iar transportul elevilor, al persoanelor cu dizabilităţi, al pensionarilor şi al categoriilor de persoane defavorizate care beneficiază de facilități de transport va fi asigurat de operatorii de transport, anunță Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Condiția este însă ca Parlamentul să aprobe pachetul de legi pentru care Guvernul își va angaja răspunderea.

Guvernul României a adoptat, în şedinţa din 10 decembrie, proiectul de Lege privind abrogarea unor prevederi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane.

Potrivit proiectului de lege, operatorii de transport care dețin în prezent licențe au obligaţia, sub sancțiunea retragerii licenței, să asigure transportul elevilor și al celorlalte categorii de persoane care beneficiază de facilități de transport.

Totodată, proiectul prevede că, până la sfârșitul anului 2020, în scopul asigurării transportului rutier la nivel judeţean, consiliile județene au obligația să organizeze licitaţiile pentru licenţierea transportatorilor ca operatori de servicii publice.

”În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acestui act normativ, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei și Ministerul Educaţiei şi Cercetării vor elabora un Ordin comun de adoptare a normelor metodologice de aplicare a legii.Proiectul de lege face parte din pachetul legislativ asupra căruia Executivul își va angaja răspunderea în Parlament”, a anunțat Ministerul Dezvoltării într-un comunicat de presă.

-Publicitate-