Trei incendii într-o singură zi: unul a fost cauzat de pocnitori

0
60

Trei incendii au avut loc în cursul zilei de azi la Focșani, Măicănești și Năruja, unul din cauza folosirii petardelor iar alte două cauzate de coșurile de fum.

La Măicănești, conform Biroului de Presă al ISU Vrancea, ”în jurul orei 19:00 a fost anunțat un incendiu la o șiră de paie în comuna Măicănești. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Vulturu. Echipajul de pompieri a acționat în cooperare cu SVSU Măicănești reușind să lichideze incendiul după circa 90 de min. Din cauza folosirii necontrolate a materialelor explozibile (pocnitori) au ars 300 baloți de paie”.

În celelalte două cazuri, la Focșani, în jurul orei 17.50, a fost nevoie de intervenția a patru echipaje, iar la Năruja de alte două. ”Patru echipaje  din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit în jurul orei 17:50, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință situată pe str. Crângului din municipiul Focșani. Interveniția promptă a limitat propagarea focului, incendiul fiind stins în mai puțin de 30 de min. În urma evenimentului au fost afectați aproximativ 10 mp din acoperișul locuinței, se arată în informarea ISU Vrancea. 

Iar la Năruja, în jurul orei 19:40 a fost anunțat un incendiu la o gospodărie din comună. ”La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Năruja și o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Stația de Pompieri Vidra. Până la sosirea echipajelor de pompieri, din locuință s-au autoevacuat un bărbat și o femeie. S-a acționat în cooperare cu SVSU Năruja. Pentru a reduce efectele incendiului au fost evacuate o parte din bunurile aflate în interior. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 21:00. Au ars 30 mp din acoperișul locuinței”, au informat pompierii vrânceni.

În ultimele două cazuri a fost vorba despre coșuri de fum deteriorate. Din fericire, la nici una din cele trei misiuni nu au fost înregistrate victime.