-Publicitate-

Un copil a fost salvat de pompieri după ce s-a urcat pe pervazul unei ferestre, la etajul 1 al unui bloc aflat în zona gării din Focșani. Pericolul în care se afla băiețelul de 2 ani a fost semnalat de trecători, care au sunat la 112 în jurul orei 15.50.

”Salvatorii au plecat în cea mai mare viteză și în mai puțin de 5 minute de la apel au ajuns la locul indicat. Cu ajutorul unei scări de fereastră din dotarea autospecialei de intervenție au procedat la salvarea copilului, luându-l în brațe și coborându-l la nivelul solului.

Ulterior, a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, prezent la fața locului, care i-a făcut o evaluare medicală. Micuțul nu a necesitat îngrijiri fiind înapoiat mamei”, au relatat pompierii.

Pompierii care au participat astăzi la misiunea de salvare sunt plutonier major Burloiu Viorel și plutonier Gheorghită Andrei

Recomandările ISU pentru a evita asemenea situații

Copilul explorează împrejurimile, se cațără, adoptă moduri mai riscante de joacă, se ascunde, iese din raza de supraveghere a adulților. De aceea trebuie să nu îi scăpați din ochi, mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului.

În acest sens, puteți avea în vedere  următoarele sfaturi:

  • balconul trebuie privit ca un loc periculos, la fel scările și ferestrele;
  • este indicat sa asigurați ferestrele, ușile, pentru a nu permite accesul copilului, atunci când este singur, la scări sau balcon;
  • luați în calcul riscul curenților de aer, care pot trânti uși sau ferestre. Copiii sunt atrași de jaluzele, ghivece cu flori, iconițe sau alte accesorii puse pe fereastră. Luați de pe pervaz lucrurile care prezintă interes pentru ei. Micuții pot face eforturi să ajungă la ele și pot să cadă de la înălțime;
  • îndepărtați orice mobilă din apropierea ferestrelor care se poate transforma pentru micuț în trepte pentru a ajunge la fereastră, să vadă ce este afară. Copilul poate cădea în gol.
  • aveți grijă să nu lăsați nici o clipă copiii nesupravegheați!

-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani