Un nou preot slujitor la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani

0
132

Credincioșii focșăneni au trăit marți, 7 ianuarie, o dublă sărbătoare: prăznuirea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul și prezentarea părintelui Ioan Ploscaru, noul preot slujitor al Catedralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiu.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor format din părinți consilieri eparhiali și protoierei, precum și alți preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Catedralei, dirijată de Prof. Ionuț Drilia.

La finalul slujbei, Ierarhul locului a rostit un cuvânt de învățătură despre viața și misiunea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, apoi l-a prezentat credincioșilor pe preotul Ioan Ploscaru, care, timp de șase ani, a fost arhidiacon al Înaltpreasfinției Sale, iar de acum înainte va sluji, alături de părintele paroh Florentin Răuță, la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani.

„Felicităm pe părinții săi trupești, pentru că l-au crescut frumos și l-au îndrumat spre Seminarul Teologic de la Galați, unde a avut șansa să întâlnească un preot duhovnic bun și experimentat, cu care a ținut și ține în continuare legătura, așa cum trebuie să facă orice credincios, inclusiv preotul. Mă bucur pentru faptul că a conștientizat, de la o vârstă relativ tânără, semnificația reală a slujirii preoțești, în frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste. Cred că am reușit să îl cunosc suficient, așa încât sper că și aici, la Focșani, în catedrala dumneavoastră, va sluji cu același devotament, cu dragoste de Dumnezeu, de Biserică și de credincioșii încredințați spre păstorire”, a afirmat Chiriarhul.

La rândul său, preotul Ioan Ploscaru a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian pentru încrederea, răbdarea, povățuirea și dragostea părintească pe care i le-a acordat, familiei și colegilor de la Centrul Eparhial din Buzău pentru sprijin, dar și părintelui Florentin Răuță pentru primirea călduroasă.

Cu acest prilej, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a oferit distincții de vrednicie unor persoane care s-au implicat în desfășurarea lucrărilor de înfrumusețare a Catedralei din Focșani. (Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei)