Vremea se înrăutățește în următoarele zile

0
43

Vremea se înrăutățește în perioada 20 – 23 noiembrie, iar în majoritatea zonelor țării vor fi ploi însemnate cantitativ. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a avertizat că până sâmbătă, la ora 10.00, va ploua, vremea se va răci, iar la munte vor fi ninsori. Va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a ţării, unde local se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 20…25 l/mp, iar în zona de munte a Olteniei izolat 40…60 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri și sâmbătă  în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei. În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi, trecător, precipitaţii mixte ce pot determina depuneri de polei se vor semnala şi în Moldova, estul şi sud-estul Transilvaniei şi în dealurile Munteniei.

La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi şi în zonele mai joase de relief.