Ministrul Muncii cere stoparea legăturilor dintre poștași și PSD

0
-Publicitate-

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a cerut să fie oprită orice fel de legătură politică între poștași și PSD, după cazurile semnalate din teritoriu, cum ar fi în Vrancea. Poștașii au fost acuzați că i-ar informa pe oameni că li se vor tăia pensiile dacă vor susține PNL.

„Există un istoric al relaţiei dintre Sindicatul Poştei şi PSD. Am cerut să se oprească orice fel de asemenea legătură între factorii poştali şi PSD şi de fapt să se oprească orice legătură cu orice partid politic. Nu mi se pare o activitate menită să întărească credibilitatea Poştei Române, aceea de a semna un protocol, aşa cum vă amintiţi că s-a întâmplat în primăvara acestui an înainte de alegerile europarlamentare, între Sindicatul Poştei Române şi PSD. Nu cred că este oportun – şi semnalele le am din toată ţara – nu cred că este oportun ca factorul poştal să exercite şi un rol de agent politic şi cred că trebuie să revină la fişa lui de post, la ce are de făcut, să şi-o facă cu rigurozitate”, a declarat ministrul Muncii.

Ministerul a susținut că a primit semnale din Vrancea, Dolj și alte zone în care ”liderii PSD amestecă lucrurile, amestecă instituțiile statului cu politica”.

„Nu mă pot implica în contractul de management pe care îl are în acest moment Poşta cu ministerul de resort, nu mă pot implica mai mult decât mandatul pe care îl am. Datoria mea este să mă asigur că se respectă legea şi că nu amestecăm politica cu livrarea unor drepturi pentru cetăţeni. De aceea le-am cerut să se întoarcă la funcţia lor de bază şi să lase politica într-un alt spaţiu. Aici avem de plătit oamenilor pensiile. Sunt oameni care aşteaptă, numără zilele până să le vină pensia. Să nu îi tratăm pe aceştia ca fiind o masă de manevră electorală, pentru că este sinistru să te joci cu vieţile lor şi să faci politică într-o zonă în care nevoile sociale şi de orice natură sunt evidente. Prin urmare, am nenumărate semnale din toate părţile, dar mai ales din zonele conduse de lideri PSD puternici care înţeleg să folosească toate pârghiile pentru a face campanie electorală”, a susţinut ministrul Muncii.

-Publicitate-