Disperatul Oprișan promite gaze în comunele din Vrancea înainte de alegeri

0
2146

Speriat că va pierde și turul doi al alegerilor prezidențiale, Marian Oprișan lansează o nouă promisiune cu puțin timp înainte de scrutin. Președintele PSD a procedat în același mod și înainte de primul tur, când a anunțat începerea licitației pentru noul spital județean. De această dată, Oprișan promite că în mai multe comune vor fi realizate rețele de alimentare cu gaze naturale.

”În urma demersurilor făcute, s-a emis avizul de principiu privind alimentarea comună cu gaze naturale a comunelor Obrejița, Sihlea, Tâmboești, Bordești și Slobozia Bradului. Astfel, alimentarea cu gaze se va realiza printr-o conductă de racord DN 200, PN 40 bar în lungime de cca. 13 km și a unui modul SRMP cu o capacitate tehnologică de 12.663 Smc/h, PN 40 bar”, a anunțat Consiliul Județean Vrancea într-un comunicat de presă.

Însă chiar Consiliul Județean se dă de gol că nu a făcut nimic până acum, întrucât citează în comunicat o declarație din luna mai a lui Marian Oprișan privind înființarea unei Asociației de Dezvoltare Intercomunitară din care să facă parte toate localitățile județului. Până acum însă, o asemenea asociație nu a apărut Mai mult, din informațiile noastre, toate demersurile pentru avize au fost făcute de autoritățile din comune, nu de către Consiliul Județean Vrancea. Avizul de principiu înseamnă doar că în comunele pot fi construite rețele de alimente cu gaze, dar de la existența acestei posibilități până la realizarea efectivă este o cale foarte lungă.

Foarte multe primării din rural au început în anul 2018 demersurile pentru realizarea de rețele de alimentare cu gaze, după o simplificare a legislației în domeniu, dar și pentru că au existat discuții că în etapa a treia a Programului Național de Dezvoltare Locală aceste investiții vor avea prioritate. De asemenea, s-a vehiculat că și prin Fondul de Dezvoltare de Investiții vor fi finanțare asemenea proiecte. Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu a făcut însă nimic concret, în condițiile în care este aproape imposibil pentru autoritățile comunale să realizeze singure aceste proiecte. Doar pentru o comună, investiția se ridică la câteva milioane de euro.