Elevii și cadrele didactice Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” au participat la un proiect împotriva violenței

0
42

În perioada 1 – 19 noiembrie, elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focşani au participat la proiectul educaţional „Campania naţională – 19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţelor asupra copiilor şi tinerilor”, organizat de Federația Internațională a Comunităților Educative din Romania. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul IPJ Vrancea – reprezentat de comisarul Monica Manolache – şi a Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, reprezentat de comisar şef Răzvan Candrea şi de inspector de specialitate psiholog Ionelia Neacşu.

Principalele obiective urmărite au fost: stoparea abuzului și a tuturor formelor de violență împotriva copiilor; eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor în sferele publice și private; reducerea impactului violenței în familii, școli și comunități; reducerea semnificativă a tuturor formelor de violență în mediul școlar.

”Proiectul a contribuit la crearea unei culturi a non-violenței în rândul elevilor participanţi, fiind evidențiate reacțiile copiilor de denunțare a actelor de violență și de susținere a acelor abuzați, oprimați”, a arătat prof. Daniela Ciolpan.