Oprișan susține că a fost amenințat de fostul premier Boc cu pușcăria dacă nu preia Spitalul Județean. De asta e liber azi, ca să-l ceară de la Orban

0
54

Consiliul Județean a votat la ședința de marți solicitarea adresată Ministerului Sănătății de preluare a Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon”. Deși decizia s-a luat în unanimitate, liberalii și Marian Oprișan au avut câteva ”încleștări” verbale. Baronul a susținut, nici mai mult, nici mai puțin, că ar fi fost amenințat cu pușcăria de fostul prim ministru PDL Emil Boc în anul 2010 dacă nu preia spitalul. Înfruntând ”spectrul pușcăriei”, Marian Oprișan a lăsat spitalul guvernului, motivând că nu i-au fost plătite datoriile.

Acum, Marian Oprișan spune că situația spitalului este mult mai bună. Coincidență însă, tot în această perioadă liberalii îi pregătesc debarcarea din funcție a directorului Constantin Mîndrilă. Managerul a venit în ședința CJ și a spus că spitalul nu mai are datorii, iar facturile sunt plătite în termen de 30 de zile. Prestația sa nu i-a convins însă pe liberali, iar consilierul Adrian Crețu l-a lăudat pentru ”intonația” discursului său. În opinia liberalului, salvarea postului lui Mîndrilă este miza reală a solicitării, întrucât Consiliul Județean avea bani și până acum să preia spitalul și să facă investiții.

”Preluarea Spitalului Județean, din punctul meu de vedere, este depășită. Consiliul Județean a avut an de an excedent bugetar, pe care îl putea folosi pentru spital.  În schimb, Consiliul Județean a dat cât și când i-a convenit. De asemenea, așa cum spunea și Ponta, puteau fi accesate fonduri europene. De această dată se dorește salvarea postului domnului Mîndrilă”, a spus Adrian Crețu.

Marian Oprișan a replicat însă că Ponta este un mincinos, pentru că după ce s-ar fi stabilit cu fostul lider PSD ca spitalele să nu fie preluate de consiliile județean, doar el ”s-a ținut de cuvânt”.

Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean