Punct de vedere: Delegația PSD a vizitat Spitalul Județean ”pentru a verifica investițiile în aparatura medicală și în reabilitarea si modernizarea spitalului”

0
-Publicitate-

 

Vizita delegației PSD de duminică, 3 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani, a stârnit numeroase critici după ce atât Viorica Dăncilă, candidat PSD la funcția de președinte al României cât și ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea, au intrat într-un salon de nou născuți și au luat câte un copil în brațe. După ce Asocia Reset din Iași a depus o sesizare către DSP Vrancea, aceasta a fost azi înregistrată și transmisă spre soluționare către o comisie formată din medici epidemiologi din cadrul instituției, după cum a declarat directorul Cătălin Graur. Conducerea spitalului a emis un comunicat de presă în care s-a indicat și un amănunt care contravine situației de fapt, respectiv că nu ar fi fost o delegație aflată în campanie electorală ci într-o vizită de lucru!! ”În data de 03.11.2019, o delegație oficială alcătuită din Prima Ministru României, Ministrul Sănătății și Președintele Consiliului Județean Vrancea a vizitat Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon Focsani pentru a verifica investițiile în aparatura medicală și în reabilitarea si modernizarea spitalului, investitii de care unitatea sanitară a beneficiat in ultimii ani. În ca cadrul acestei vizite oficiale, a fost vizitată și Secția Neonatologie a spitalului, secție care a fost dotată cu aparatura medicală de ultima generatie, precum: incubatoare, ecografe, lămpi de fototerapie, monitoare functii vitale, pulsocimetre etc”, spune Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Focșani printr-un comunicat de presă.

 

Măsuri respectate și acord pentru filmarea și fotografierea copiilor

 

Legat de modul în care s-a intrat în secția de neonatologie și în saloanele unde se aflau bebeluși, Biroul de Presă al Spitalului Județean susține că s-au respectat dispozițiile și măsurile legale. ”Din punct de vedere epidemiologic, la intrarea delegației în Secția Neonatologie s-au respectat regulile de igienă de bază și măsurile prevăzute în ghidul de izolare a unității medicale pentru vizitare nou născutului, membrii delegației echipându-se și dezinfectându-se corespunzător. S-a efectuat inclusiv triajul epidemiologic și niciun membru al delegației nu prezenta semne de boală. Vizita nu s-a efectuat în saloanele copiilor proaspăt născuți. Salonul în care s-au realizat fotografiile avea copii cu peste trei zile de viață, copii sănătoși, fără probleme de sănătate, care urmau să fie externați. Mamele copiilor din saloanele vizitate au fost înștiințate anterior de vizită delegației oficiale și li s-a cerut acordul pentru filmarea și fotografierea copiilor. Mămicile nu au avut nicio obiecțiune, ba chiar s-au arătat încântate de faptul că doamnele ministru au ridicat în brațe doi dintre copii care plângeau, considerând acest lucru că fiind o reacție maternă umană. Vizita în Secția Nou Născuți a fost una scurtă de aproximativ 5-7 minute. Dat fiind durata foarte scurtă a vizitei oficiale în secție, considerăm că măsurile luate au fost cele corecte, timpul de contact fiind un factor esențial în transmiterea unei infecții”, se mai arată în textul comunicatului de presă al unității medicale. În cuprinsul aceluiași comunicat, se arată că munca depusă de reprezentanții spitalului nu ar trebui să se transforme ”în teren de luptă între candidați”, deși acest lucru nu s-a întâmplat, sesizarea cu privire la eventuale aspecte neconforme fiind trimisă de un ONG care nu are nicio legătură și nicio apartenență cu mediul politic.

-Publicitate-