Școala din Budești, comuna Cotești – în extindere și modernizare

0
-Publicitate-

Școala ”Nicolae Rădulescu” din Budești este într-un plin proces de modernizare și extindere. Deși curtea școlii a devenit șantier și îngreunează procesul educativ, atât elevii cât și profesorii privesc acest lucru cu entuziasm, mai ales în condițiile în care din toamna lui 2020 se vor bucura de condiții europene de lucru și învățare.

Conform proiectului, pe lângă toaletele din interior, școala va mai dispune de sală de clasă multi-media, o bibliotecă nouă, un laborator de informatică, o cancelarie, precum și dușuri, în eventualitatea în care se va obține finanțare și pentru o sală de sport. Lucrările de modernizare a școlii începute în luna septembrie sunt așteptate de mult timp de elevi, cât mai ales de părinți, care în ultimul timp au făcut mai multe solicitări în acest sens administrației locale.

Pe amplasamentul vechii școli, administrația coteșteană intenționează ridicarea unei grădinițe cu program prelungit, cu condiția obținerii aprobărilor și a finanțărilor. Până atunci, edilul comunei, Dorel Bolovan, și-a exprimat în mai multe rânduri intenția și disponibilitatea pentru transformarea actualei grădinițe, cu program normal, în grădiniță cu program prelungit, în urma solicitărilor venite din partea părinților.

-Publicitate-