Publicitate

Directorul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), însoțit de alte persoane din conducerea instituției, au participat marți la o întâlnire cu primarii din Vrancea pe tema cadastrului general. ANCPI asigură fonduri pentru ca primăriile să facă  măsurătorile și documentația pentru terenurile din extravilan, la care se adaugă un program gratuit în care au intrat șase comune din Vrancea.

”Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și-a intensificat foarte mult activitatea pentru a urgenta rezolvarea problemei cadastrului general în toate localitățile. Vrem să urgentăm acest demers al nostru”, a spus Alexandru Blaga, directorul general al ANCPI

Primarii care au venit la discuții au ridicat probleme privind cadastrul gratuit, precum și sumele care ar fi prea mici pentru zona de munte. Reprezentanții ANCPI au arătat că sumele prevăzute pentru un imobil au fost mărite.

La ședință a fost abordat și subiectul traseului viitorului drumul expres Focșani – Brăila. Primarii localitățile pe unde va trece acest drum au fost invitați să vină la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Vrancea, întrucât aici sunt programe destinate deschiderii hărților, pentru a se vedea dacă există suprapuneri cu alte proiecte, investiții, rețele de utilități sau alte lucruri care pot afecta traseul.

Publicitate